Lufthansa prý plánuje další low-cost, měl by konkurovat Ryanairu a EasyJetu

Do Boeingu Lufthansy se vejde 362 cestujících

Do Boeingu Lufthansy se vejde 362 cestujících Zdroj: E15 Stepan Bruner

Německé aerolinky Lufthansa uvažují o vytvoření nové nízkonákladové platformy, která by třeba na linkách do Londýna soupeřila s levnějšími leteckými přepravci jako je EasyJet nebo Ryanair. Napsal to dnes německý časopis Der Spiegel.

Největší německé aerolinky prý uvažují o vytvoření levnější platformy v rámci leteckého dopravce Eurowings, což je dceřiná společnost Lufthansy.

Ve střednědobém horizontu by nové aerolinky mohly poskytovat služby na trasách mezi Londýnem a Římem, kde by přímo konkurovaly irskému Ryanairu a britskému EasyJetu.

Lufthansa, která je podle tržeb největší leteckou společností v Evropě, už provozuje levnější aerolinky Germanwings. Akcie celé skupiny se tento týden rekordně propadly, když společnost snížila odhad zisku na letošní a příští rok. Zdůvodnila to konkurencí z Blízkého východu a ze strany nízkonákladových přepravců.

Mluvčí skupiny podle agentury Reuters uvedl, že společnost zkoumá všechny možnosti, jak zajistit budoucí perspektivy firmy. Žádné rozhodnutí ale prý zatím nepadlo.

Akcie Lufthansy tento týden rekordně propadly:Akcie LufthansyAkcie Lufthansy | Yahoo Finance