Šašek provokuje: Organizovaný smrad

Šašek provokuje

Šašek provokuje Zdroj: Profimedia.cz

Přišlo léto a v českém veřejném prostoru se rozhostil smrad. Čirý, ničím nekalený tělesný puch pramenící z nedostatečné hygieny, nevkusných tílek a tvrdohlavého opomíjení deodorantů. Trpí především citlivější cestující ve veřejné dopravě. To by ovšem nebylo nic nového, smrad přichází pravidelně podobně jako slunovrat nebo daňové přiznání. Na podzim zase odejde, lépe řečeno skryje se do péřových bund.

Šašek by se ale dnes rád svěřil s objevnými výsledky svých pozorování, neboť se fenoménu puchu věnuje už od doby, co začal pravidelně používat veřejnou dopravu, což je dobré čtvrtstoletí. A došel k šílenému závěru: smraďoši jsou organizovanou skupinou, jejímž cílem je vyvolat všeobecný dojem, že všichni Češi páchnou, a proto patří k Rusku.

Šaškovi se příčí jakákoli paušalizace, zvláště pak házení všech Čechů do jednoho pytle, sám ale málem organizovanému nátlaku podlehl s myšlenkou „smrdí všichni kromě mě“. To si ostatně myslí kdekdo. Šašek se nediví turistům, že podléhají zcela. O dobré organizaci svědčí především to, že páchnoucí občané se rozdělují ve veřejných dopravních prostředcích rovnoměrně, typicky ve vlaku vždy jeden do jednoho kupé. Tím obtěžují všechny a dojem je dokonalý. Z logiky věci by se přitom měli shromažďovat v jednom kupé, aby mohli vést odborné debaty na téma, jak nejlépe zasmrádnout, a třeba uspořádat i „degustační“ klání.

Další šaškův vjem je, že do spiknutí je zapojena i dráha. Vlak už měl dávno jet, ale strojvedoucí stále čeká a nabírá zpoždění. Čeká právě tři minuty, aby mohl dofunět propocený smraďoch, teprve pak se ozve píšťalka a vlak odjíždí. Smraďoch se usazuje ve vašem kupé, které bylo to poslední, kde ještě někdo takový chyběl. Šašek si představuje, že ve zchátralé kupoli hlavního nádraží sedí v utajení hlavní dispečer, který distribuci zápachu řídí. Stejně dobře by mohl sedět i v Rytířské ulici na půdě ROPID.

Tento organizovaný zločin bohužel po léta unikal pozornosti Roberta Šlachty, který se raději věnoval státním převratům a masturbaci nad intimními telefonáty zamilovaného premiéra. I proto se smradu jen tak nezbavíme.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí