Škoda Auto zprovoznila logistické centrum za stovky milionů korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CTK

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes uvedla do plného provozu nové logistické centrum za stovky milionů korun. Plně automatická doprava dílů mezi logistickou a montážní halou by nyní měla umožnit efektivnější zásobování pro výrobu motorů a převodovek a pro montáž Octavie a Rapidu v Mladé Boleslavi.

„V příštích letech budeme kapacitu výroby v našich závodech dále zvyšovat, k tomu potřebujeme vysoce efektivní a produktivní logistiku,“ řekl člen představenstva automobilky pro oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus.

Škoda chce do roku 2018 vyrábět minimálně 1,5 milionu aut ročně. Loni výroba automobilky stoupla o 4,6 procenta na 943 tisíc vozů. TPCA, druhá automobilka v kraji, podle mluvčího Radka Kňavy výstavbu logistického centra nepřipravuje.

„Naše logistika je postavena na systému just-in-time, kdy dodávky dílů od našich dodavatelů jsou nastaveny tak, aby nebylo nutné vytvářet mezisklady. Průběžné zásobování závodu umožní eliminovat nutnost výstavby podobných areálů,“ uvedl. TPCA loni vyrobila 215 tisíc aut, což je meziročně o pětinu méně.

: