Estonská Bondora se otevírá českým investorům. Na své si přijdou i začátečníci

Peníze, koruny

Peníze, koruny Zdroj: Anna Vacková, E15

Bondora expanduje do Evropy
Bondora expanduje do Evropy
Bondora expanduje do Evropy
Bondora expanduje do Evropy
Bondora expanduje do Evropy
7
Fotogalerie

Mezi poskytovateli P2P půjček roste konkurence. V Evropě chce rozšířit své služby i Bondora, cílící i na široké spektrum českých potenciálních investorů.

Na český trh P2P půjček se zaměří další mezinárodní hráč. Je jím původem estonská společnost Bondora, která investory a zájemce o úvěr spojuje už deset let. Na letošní rok připravuje expanzi ve více než dvou desítkách evropských zemí včetně České republiky.

Bondora si zakládá na široké nabídce možností, jakým způsobem může investor své peníze zhodnocovat. Dostupná je i pro běžné a menší střadatele a zájemce neomezuje žádnou minimální částkou, kterou by museli do systému vložit. Zaujmout chce úplné začátečníky i pokročilé investory.

Firma nabízí investiční produkty Správce portfolia a Portfolio Pro, ovšem dosud nejoblíbenější možností, kterou Bondora nabízí, je režim nazvaný Go & Grow. Na rozdíl od dvojice prvních jmenovaných režimů se jedná o jednoduchý nástroj, který nevyžaduje žádné pokročilé znalosti v oblasti finančních aktiv a může ho využívat i začínající investor.

Bondora expanduje do EvropyBondora expanduje do Evropy | Bondora

Oproti ostatním investičním alternativám Bondora slibuje nižší míru rizika i a vyšší likviditu, uživatel může z účtu vybrat své peníze kdykoliv. Zajímavé je i roční zhodnocení vložených prostředků ve výši až 6,75 procenta*.

„Nezáleží na tom, jestli jste osmnáctiletý student, matka na rodičovské dovolené nebo zkušený obchodník na finančních trzích, s Go & Grow mizí složitost investování,“ představuje výhody svého produktu společnost v tiskové zprávě.

Uživatel si na webové stránce při nastavení možnosti Go & Grow pouze určí částku, kterou chce zhodnotit, a datum určující dobu trvání investice. Dále už vše běží automaticky bez větších zásahů majitele účtu, který tak může třeba denně sledovat, jak se jeho investice vyvíjí. Nemusí navíc platit za správu portfolia. Založit je možné i několik účtů, každý pro jiné účely, jeden může vydělávat třeba na dovolenou a druhý na nákup domu. Bondora umožňuje i skupinové investování.

Investovat své prostředky na webu Bondory je možné v Česku a dalších evropských zemích již v současnosti. Společnost se ale chce potenciálním investorům přiblížit a celý proces ještě více zjednodušit, proto v průběhu ledna připraví webový systém ve čtyřiadvaceti jazykových mutacích, mezi kterými nechybí ani i ta česká.

Bondora expanduje do EvropyBondora expanduje do Evropy | Bondora

Do platformy Bondora dosud vložilo své peníze přes 42 tisíc investorů z více než osmi desítek zemí světa. Celkově částka přesáhla 150 milionů eur a na úrocích vynesla 21 milionů eur.

Takzvané peer to peer půjčky fungují na finančním trhu jako alternativní forma investování a zároveň půjčování peněz. Různé platformy mohou využívat peníze poskytnuté velkým počtem menších investorů, které pak nabízí zájemcům o půjčku.

*Stejně jako u jakékoliv jiné investice je Váš kapitál ohrožen a investice nejsou zaručeny. Výnos je až 6,75 %. Před rozhodnutím o investici si prosím přečtěte naše prohlášení o rizicích nebo v případě potřeby vyhledejte konzultaci s finančním poradcem.

Tento článek vznikl ve spolupráci se společností Bondora.

 

Bondora expanduje do EvropyBondora expanduje do Evropy | Bondora