Jak nejlépe naložit s financemi? Investujte do bydlení!

Jak nejlépe naložit s financemi? Investujte do bydlení!

Jak nejlépe naložit s financemi? Investujte do bydlení!

Přestože ekonomickou krizi jsme přečkali bez větší újmy na úsporách, na životní úrovni běžné české populace se začíná odrážet. Zvýšila se nezaměstnanost i náklady na život, ale úroveň průměrné mzdy víceméně stagnuje. Tři čtvrtiny aktivní populace proto více šetří a přemýšlí o nejlepších možnostech finančního zabezpečení.

I když stále platí, že základní finanční polštář bychom si měli vytvářet pravidelným spořením na státem dotované či podporované produkty, kterými jsou stavební spoření, penzijní připojištění, doplňkové penzijní spoření a investiční životní pojištění, je třeba hledat i jiné cesty. Ekonomové se shodují, že nejzajímavější je investice do bydlení. A to jak ve formě tzv. investičních bytů, tak v podobě zvelebení nemovitosti, ve které žijeme.

„Když jsme se před pěti lety vzali, zdědili jsme byt po babičce. Věděli jsme, že je příliš malý, abychom v něm mohli vychovávat naše dvě děti, a že se budeme muset přestěhovat. Zvažovali jsme proto, zda do jeho rekonstrukce investovat nebo ne,“ vypráví manželé Petr a Žaneta Růžičkovi z Prahy. Nakonec se pro rekonstrukci rozhodli a vyplatila se jim nejen ve formě úspor za energie, ale také ve zvýšení ceny nemovitosti, což ocenili letos v lednu, kdy se rozhodli přestěhovat do většího bytu. Díky modernizaci se jeho cena ještě zvýšila. Nový byt tak pořídili s minimálním vkladem.

Podobně uvažuje většina Čechů. Bydlení jako vhodnou investici do budoucna totiž považuje 76 % z nich. Podle průzkumů dokonce 63 % obyvatel rekonstrukci zvažuje a je připraveno využít k tomu úvěr. Polovina z nich má, podobně jako Růžičkovi, největší důvěru v úvěry ze stavebního spoření.

Nejzajímavější úvěr na rekonstrukci nyní nabízí Českomoravská stavební spořitelna. Jeho prostřednictvím je možné dosáhnout až na 500 tisíc korun bez zajištění, a to s neměnnou roční úrokovou sazbou od 4,4 % p.a. Mezi další výhody patří nejen snadná dosažitelnost úvěru, ale také skutečnost, že o zaplacené úroky z úvěru si můžete snížit základ daně z příjmu.

Komu a na co se hodí úvěry na rekonstrukci?

Většina lidí využívá úvěry na novou kuchyň, koupelnu či okna, dveře, podlahy atd. Mezi časté patří i zateplení a další opatření k dosažení energetických úspor.

Klienti ČMSS mohou na rekonstrukci bydlení využít úvěr ze stavebního spoření nebo překlenovací úvěr. Pro zcela nové zájemce je řešením překlenovací úvěr, k jehož poskytnutí je nutné uzavřít smlouvu o stavebním spoření, navíc není nutné mít nic naspořeno.

Výhodami úvěru od ČMSS jsou:

• Možnost získat až 500 000 Kč bez zajištění.
• Neměnná roční úroková sazba.
• Snadné a rychlé vyřízení.
• Zaplacené úroky z úvěru můžete snížit základ daně z příjmu.
• Rizikové životní pojištění nesplacené části úvěru - bez poplatku a nutnosti lékařské prohlídky.

Seznam poradců s jejich přesnou lokací nalezne klient na stránkách www.cmss.cz.