Makléři zprostředkovali hypotéky za rekordních 63 miliard

Sídliště Písnice

Sídliště Písnice Zdroj: Michael Tomeš, E15

Trojmezí. V Praze se chystá obří stavební projekt.
Bývalou mlékárnu v Praze-Nuslích chce majitel zbourat. Místo něj můžou vyrůst nové byty.
Areál bývalého strojírenského podniku ČKD v Praze-Vysočanech se v režii developerské společnosti AFI Europe mění na nové byty a kanceláře.
Areál bývalého strojírenského podniku ČKD v Praze-Vysočanech se v režii developerské společnosti AFI Europe mění na nové byty a kanceláře.
Rašínovo náměstí v Praze patří v metropoli mezi nejlukrativnější adresy. V lokalitě v těsném sousedství Tančícího domu kvetou obchody s luxusními byty.
10
Fotogalerie

Produkce největších hypotečních makléřů vzrostla loni o třetinu, celý trh o necelou pětinu.

Osm členů Asociace hypotečních makléřů (AHM) vykázalo nejlepší rok za své desetileté fungování.

Celkem objem nových hypoték vzrostl loni na rekordních 225 miliard korun, lidé si sjednali více než 114 tisíc úvěrů na bydlení. Zatímco donedávna byla přes člena asociace uzavřena každá čtvrtá hypotéka, nyní se největší čeští makléři přibližují k třetinovému podílu na všech hypotékách uzavřených v České republice. Loni jich uzavřeli pro své klienty za rekordních 63 miliard korun.

"Rok byl výjimečný pro celý hypoteční trh nejen rekordním objemem a rekordně nízkými úrokovými sazbami, ale také zavedením nové legislativy, která zásadním způsobem ovlivní roky příští," uvádí Jan Kruntorád, předseda představenstva AHM.