Revolut naplno startuje v Česku. Londýnský fintech chce ukončit dominanci tuzemských bank

Revolut

Revolut Zdroj: profimedia.cz

Revolut
Revolut
Revolut
Revolut
5
Fotogalerie

Londýnský fintechový startup Revolut v pondělí spustil v Česku svoje služby s plnou podporou české koruny. Pro místní klienty chce nabídnout alternativu k tradičním bankám, poskytuje bankovní účty a platební karty.

Revolut umožní provádět tuzemské i mezinárodní převody, v zahraničí možnost nákupu bez poplatků, držet a směnovat peníze v 25 měnách za reálné kurzy. 

Při každé platbě kartou klient obdrží na mobil okamžité upozornění nebo kategorizací výdajů. 

Placená prémiová služba za 205 korun měsíčně přináši klientovi kartu Mastercard, vyšší limity pro výběry hotovosti a transakce bez omezení, včetně obchodu s kryptoměnami.

Revolut není bankou, jelikož nevlastní bankovní licenci. Peníze klientů tedy nejsou chráněny Evropským programem pro ochranu depozit, který kryje vklady spotřebitelů v EU až do 2,5 milionu korun. To se snaží změnit získáním evropské bankovní licence, o kterou Revolut zažádal loni v listopadu v Lotyšsku.

Za několik měsíců zkušebního fungování získal Revolut v Česku zhruba 30 tisíc klientů, do konce roku jich chce 100 tisíc.

Revolut byl založen v červenci 2015. Londýnský startup přilákal již přes dva miliony zákazníků z celé Evropy a zprostředkoval více než 80 milionů transakcí s celkovou hodnotou 15 miliard dolarů. 

Zajímá vás téma fintechu? Spoustu informací o něm naleznete v magazínu E15 Premium >>>

Video placeholde
Magazín Fintech • E15