Místo McDonald’s budou mít obyvatelé Krymu ruský fast-food RusBurger

ruský fast food RusBurger v Sevastopolu na Krymu

ruský fast food RusBurger v Sevastopolu na Krymu Zdroj: profimedia.cz

Jen krátce po připojení Krymu k Rusku odešel v dubnu z někdejšího ukrajinského poloostrova americký řetězec s rychlým občerstvením McDonald’s. Do jedné z jeho uvolněných provozoven v Sevastopolu se ovšem nyní stěhuje ruský fast-food RusBurger. Obyvatelé Krymu se tak můžou těšit na cheeseburgery Car nebo sendviče Bohatýr.

Rozšíření byznysu na Krym potvrdil agentuře Bloomberg ředitel rozvoje RusBurgeru Georgij Aslanjan. Neprozradil ovšem, jestli jeho společnost nahradí McDonald’s také ve dvou dalších lokalitách, v nichž Američané restaurace provozovali.

RusBurger je podle Bloombergu menší řetězec s několika desítkami provozoven. Zákazníky láká na „chuť Ruska“. Kromě cheeseburgeru Car a sendviče Bohatýr nabízí místo koly místní limonádu.

McDonald's při uzavření svých restaurací restaurací na poloostrově mimo jiné prohlásil, že svým zaměstnancům na Krymu nabídne práci „v jiných restauracích McDonald's na Ukrajině“ a pomůže jim přestěhovat se.

McDonald’s nebyl jedinou západní firmou, která z Krymu po jeho převzetí Ruskem odešla. Své pobočky na poloostrově zavřela dceřiná společnost rakouské Raiffeisen Bank. Původní plány na otevření svých obchodů na Krymu přehodnotil také španělský módní obr Inditex provozující značky typu Zara nebo Bershka.