Módní značka pietro filipi se vrací původnímu majiteli

pietro filipi

pietro filipi

Až si dnes milovníci módy půjdou koupit něco hezkého na sebe do sítě pietro filipi, o ziscích z utracených peněz už bude rozhodovat nový či lépe řečeno staronový majitel. Fond Genesis Capital totiž prodal svůj většinový podíl zpět do rukou zakladatele značky Petra Hendrycha.

O jeho zájmu ovládnout znovu firmu informoval deník E15 už v únoru. Pietro filipi měl přitom v posledních letech řadu dalších nápadníků. Patřila mezi ně skupina Luxury Brand Management Michaely Maláčové nebo Zdeněk Rinth ovládající společnost Kara. Zájem měli podle Hendrycha i další.

O konkrétní výši transakce žádná ze stran mluvit nechtěla. „Cena se řídí výsledky společnosti a stejně tak se řídí zájmem investorů a poptávkou na trhu. A ta se po roce 2009 výrazně snížila. Nabídl jsem částku, která převyšovala nabídku jiných investorů, kteří projevili o společnost zájem,“ řekl v rozhovoru pro deník E15 Hendrych.

Genesis Capital koupil většinový podíl v pietro filipi v roce 2004. Za tu dobu firma ztrojnásobila výnosy. „To znamená z 200milionových tržeb na současných 600 milionů,“ doplnil šéf společnosti. Fond se snažil prodat pietro filipi už předloni, kupec se ale nenašel.

Na financování právě dokončeného obchodu se podílel jeden z partnerů Genesis Radim Jasek. „Výsledkem této transakce je dvacetiprocentní spoluúčast pana Jaska vůči mému 80procentnímu podílu,“ uvedl Hendrych. Původem česká značka, jejíž tváří i návrhářkou v jedné osobě byla v minulých letech herečka Aňa Geislerová, nyní prodává oblečení v devíti zemích.

Centrum byznysu má pietro filipi kromě Česka a Slovenska také v Pobaltí. Módu této značky lze však koupit i v takových destinacích, jako je Kazachstán.

Pietro filipi patří mezi několik málo českých módních značek, které si úspěšně našly své místo na trhu. Například Zdeněk Rinth resuscitoval známou kožešnickou firmu Kara z Trutnova a loni k ní přikoupil síť s koženou galanterií Galex.

Do módního byznysu se pustila také Michaela Maláčová se svou skupinou Luxury Brand Management. Loni získala společnost Prospekta Moda, která mimo jiné prodává luxusní značky v prestižní Pařížské ulici v centru Prahy.