Které minipivovary v Česku stojí z to navštívit? O tomto fenoménu pojednává nový videoseriál serveru E15. Jednou za čtrnáct dní vás publicista a moderátor Vít Schmarc provede jedním z podniků, které mnohdy nezaujmou jen dobrým pivem.
V Česku bylo ke konci loňského roku přibližně čtyři stovky minipivovarů. Jejich počet meziročně vzrostl o padesátku. Výstav se pohybuje většinou do tisíce hektolitrů.
Prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň uvedl, že výstav minipivarů představuje na českém trhu dvě procenta.
Trendem u minipivovarů je podle Šuráně výroba svrchně kvašených piv typu Ale, zejména Indian Pale Ale a American Pale Ale, kolem padesátky pivovarů pak vaří speciály, které nechávají vyzrávat v sudech například po koňaku, čímž dodávají pivu specifickou příchuť.