Skupina Travel Family skoupila cestovní kanceláře. Dívá se po dalších akvizicích

Dubrovník, ilustrační foto

Dubrovník, ilustrační foto Zdroj: profimedia

Trh českých cestovních kanceláří se konsoliduje. Nově vzniklá skupina Travel Family zahrnující Vítkovice Tours, Viamare a VTT se zařadí do sedmičky největších cestovní kanceláří. Obrat skupiny, působící i na slovenském a polském trhu, se blíží 750 milionům korun.

Vlastníkem Travel Family je realitní a investiční skupina TNI Group, která se zaměřuje na správu nemovitostí, developerské projekty a investice do rostoucích segmentů. Na českém trhu působí už více než 20 let a její aktiva překračují 600 milionů korun. Skupina v Česku plánuje stavět i tří zábavní parky.

Travel Family chce dosáhnout tržeb v hodnotě jedné miliardy korun a posílit své postavení na českém trhu. „Naším cílem je nadále růst, proto se díváme po nových příležitostech na trhu. Zajímají nás akvizičně další specializované cestovní kanceláře, které by vhodně doplnily nabídku naší rodiny,“ uvedl Ivan Lackovič, člen představenstva TNI Group.

Značky tří cestovních kanceláří, které skupina spojuje, se zachovají. Všechny tři působí na trhu už více než 27 let. Travel Family se specializuje zejména na destinace v Chorvatsku, Řecku a na Kypru. Nabídku tvoří celkem 63 destinací. V současnosti má skupina v České republice deset poboček.

Mezi největší tuzemské cestovní kanceláře patří Čedok, CK Blue Style, Alexandria, Exim tours a skupina Fischer, která sdružuje značky Fischer, Nev-Dama, Privileq a eTravel.cz. Exim tours loni vykázala tržby na úrovni čtyř miliard korun, Čedok 1,76 miliardy korun a Fischer 3,94 miliardy korun.

Na českém trhu působí celkem 845 pojištěných cestovních kanceláří. Tržby cestovních kanceláří na českém trhu se podle Českého statistického úřadu v posledních letech pohybují kolem 50 miliard korun.