Tržby Sazky z kurzových sázek dál rostou

Terminál Sazky

Terminál Sazky Zdroj: Martin Pinkas/Euro

Nová Sazka ze skupiny KKCG loni z kurzových sázek utržila 594 milionů korun, což znamenalo nárůst o 87 procent. A letos čeká další nárůst v desítkách procent, takže by se mohla výrazně přiblížit hranici miliardy korun.

Sazka hraje na trhu sportovních sázek se svou značkou Sazka Bet zatím menší roli, na rozdíl od trhu číselných loterií, kde má podíl zhruba 95 procent. „Myslíme si, že se nám bude dál dařit díky inovacím typu přenos sportovních utkání přes internet (takzvaný streaming), mobilním aplikacím a zvyšováním počtu sázek a jejich šíři. To by mělo směřovat k tomu, že i letos bychom měli růst v tržbách asi o padesát až šedesát procent,“ řekl generální ředitel Sazky Robert Chvátal.

Sazka Bet se zatím nemůže srovnávat s lídry trhu, Tipsportem a Fortunou. Vždyť celkové tržby holdingu Tipsport z loterijní činnosti dosáhly jen od ledna do června 10,9 miliardy korun, což je meziročně více o 23 procent. Celkové přijaté sázky Fortuny pak dosáhly za prvních šest měsíců roku 333,2 milionu eur (asi 9,23 miliardy korun), což meziročně znamená nárůst o 21 procent. Na jejich výsledcích stejně jako na nárůstu u Sazka Betu se ale letos samozřejmě podepsaly velké sportovní akce – zimní olympijské hry a fotbalové mistrovství světa.

Tváří Sazky bude i nadále Jágr
Podle aktuálních statistik nejúspěšnější Evropan v NHL Jaromír Jágr pomáhal v posledních třech letech novým majitelům Sazky v obnovení důvěry ve Sportku u těch sázejících, kterými otřásl krach staré Sazky vedené Alešem Hušákem a vlastněné sportovci. I nadále bude nyní tváří Sazky, ale nyní bude pomáhat právě kurzovému sázení. Majitel hokejového klubu v Kladně bude uvádět novinky Sazka Betu, zapojí se do komunikace s hráči a bude se účastnit i konkrétních akcí pořádaných pro klienty Sazka Betu.