Mladá fronta od Burdy převzala časopis Betynka

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Mladá fronta od vydavatelství Burda Praha převzala vydavatelská práva měsíčníku pro maminky Betynka, včetně jeho webových stránek. Mladá fronta zatím v tomto segmentu, orientovaném na nastávající matky a rodiče malých dětí, vydávala vlastní časopis Maminka, s nímž nadále počítá.

„Tato oblast je pro nás jednou z těch, ve kterých chceme expandovat. Jsem rád, že se nám podařilo získat tak silnou značku, jako je Betynka, a stát se tak absolutním lídrem na trhu titulů pro rodiče,“ uvedl generální ředitel Mladé fronty David Hurta.

Čtenost obou titulů podle údajů Media Projektu nyní dosahuje 201 tisíc čtenářů. „Oba tituly, časopisy i weby Maminka a Betynka, chceme vedle sebe dále rozvíjet,“ dodal Hurta.

Jednatelka společnosti Burda Praha Petra Fundová uvedla, že titul předávají v dobré kondici. „Vydavatelství Burda Praha se nadále chce soustředit na lifestylový segment,“ poznamenala Fundová.

Betynka se zaměřuje na témata věnovaná nastávajícím rodičům, stejně jako rodičům malých dětí a školáků. První číslo připravené dosavadní redakcí pod novým vydavatelem vyjde 23. července. Rozsah časopisu je 148 stran.

Mladá fronta je jedním z největších vydavatelství na českém trhu. Od roku 2007 vydává ekonomický deník E15, od roku 2012 ekonomický týdeník Euro a od roku 2013 zpravodajský týdeník v anglickém jazyce E15 weekly. Vlastníkem vydavatelství je podnikatel František Savov.