Strojírenský veletrh zaznamenal víc vystavovatelů i návštěvníků

Mezinárodní strojírenský veletrh

Mezinárodní strojírenský veletrh

V pátek 7. října skončí na brněnském výstavišti 53. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Za první tři dny jej navštívilo přibližně 46 tisíc návštěvníků. Ve srovnání s loňskem je to asi o dva a půl tisíce lidí více – navíc nejsilnějším dnem je tradičně čtvrtek, který ještě není dopočítán.

Na návštěvníky čekají až do pátku plně obsazené výstavní haly, protože na veletrhu vystavuje přibližně 1600 firem, z toho třetinu tvoří zahraniční společnosti.

I počet vystavovatelů znamená meziroční nárůst o více než deset procent a Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně tak potvrdil své postavení nejvýznamnější přehlídky průmyslových technologií ve střední Evropě. Partnerskou zemí se pro letošní ročník veletrhu stalo Polsko.

Mezinárodní strojírenský veletrhMezinárodní strojírenský veletrh

„Na Mezinárodní strojírenský veletrh se letos vrátily podniky, které zde vystavovaly naposledy v roce 2008, další rozšířily své výstavní plochy a přivezly více exponátů. Většina hal byla již týdny před zahájením vyprodána do posledního místa. Známkou zvýšeného zájmu byly také čekací listiny, které jsme v minulých dvou letech nepotřebovali,“ potvrzuje vzestupnou tendenci strojírenského odvětví ředitel MSV Jiří Rousek.