Vinifera chystá nákup dalších vinic, chce být jedničkou

Vinice

Vinice Zdroj: Profimedia

Vinohrady
Vinohrady
Vinohrady
Viniceinohrady
5
Fotogalerie

Vinařství Vinifera miliardáře Antona Siekla díky nedávné konsolidaci akcií skupiny, do níž  patří Vinařství Neoklas Šardice, Vinařství Mutěnice, Víno Trade a Víno Pezinok, posílila možnost stát se jedničkou na tuzemském trhu. Během dvou let zvýšila Vinifera rozlohu na více jak 700 hektarů a řadí se tak k největším majitelům vinic v Česku a na Slovensku .

„V akvizicích ještě nekončíme. Našim cílem je v následujících letech získat přes 1000 hektarů vinic v rámci Česka a Slovenska,“ uvedl Tomáš Šupa, ze skupiny FPD do jejíhož portfolia Vinifera spadá. „Zaměstnáváme na 180 lidí, kteří ročně zpracují na dvacet milionů litrů vína a tržby dosahují téměř třicet milionů eur.“ Dodal Tomáš Šupa s tím, že vinařství je úspěšné i v soutěžích.

Poslední ocenění, které Vinifera získala je pro Rulandské šedé z Vinařství Neoklas Šardice, které získalo zlatou medaili v národní soutěži vín ve Valticích, Salón vín České republiky 2019.

Skupina s obratem téměř miliardovým obratem chce v budoucnu přeskočit českou jedničku, kterou je Bohemia sekt. Na akvizice na Moravě a na Slovensku má dalších 200 milionů korun, oznámila již dříve firma.

Skupina s obratem přes čtvrt miliardy korun chce v budoucnu přeskočit českou jedničku, kterou je Bohemia sekt. Na akvizice na Moravě a na Slovensku má dalších 200 milionů korun, oznámila firma

Více na https://www.e15.cz/byznys/potraviny/miliardar-siekel-skupuje-moravske-vinice-chce-byt-silnejsi-nez-bohemia-sekt-1332447