Bývalý šéf automobilky Tatra nastoupil do vedení Vítkovice Steel

Radek Strouhal

Radek Strouhal Zdroj: profimedia.cz

Nová pec válcovny Vítkovice Steel
Areál podniku Vítkovice Steel v Ostravě.
3
Fotogalerie

Radek Strouhal po odchodu z čela kopřivnického výrobce nákladních vozů Tatra zakotvil v nejužším vedení ocelářské společnosti Vítkovice Steel. Stal se finančním ředitelem podniku a zároveň členem představenstva.

Nástup Strouhala mezi vrcholové manažery ostravské společnosti Vítkovice Steel byl součástí širších personálních změn ve vedení podniku. Ve Vítkovicích Steel se totiž změnila i ředitelka úseku lidských zdrojů. Hanu Hoblíkovou na této pozici vystřídala Kateřina Nogolová. Samotný Strouhal nahradil ve funkci Petra Medvedíka.

„Petr Medvedík a Hana Hoblíková odcházejí na vlastní žádost,“ uvedla mluvčí Vítkovice Steel Šárka Baborovská.

Strouhal působil v čele Tatry od roku 2013. Podílel se na oživení automobilky po příchodu nových majitelů Jaroslava Strnada a René Matery. Podle vyjádření mluvčího Tatry Andreje Čírtka odešel Strouhal na na podzim 2018 na základě vlastního rozhodnutí a po dohodě s akcionáři.

Stalo se to ve stejné době, kdy odešel i ředitel Tatry Metalurgie Pavel Svoreň. Po odchodu z dceřiného podniku kopřivnické automobilky zakotvil na pozici výkonného ředitele inženýrské společnosti Del.