ČEZ chce šetřit, sloučí své firmy

ČEZ

ČEZ Zdroj: profimedia.cz

Energetický kolos ČEZ v následujících měsících notně zeštíhlí. Řadu firem a činností sloučí do tří společností. V rámci změny struktury podnik opustí desítky asistentek, plánovačů a ekonomů.

„Přínosy očekáváme nejen v oblasti úspor nákladů. Užší propojení obdobných činností, menší počty společností a rozhraní se jistě odrazí i v efektivnější spolupráci v rámci skupiny,“ říká ředitel divize strategie firmy Pavel Cyrani. Vedení firmy předpokládá, že slučování činností a firem do tří společností přinese úspory minimálně půl miliardy korun ročně.

Již od 1. ledna příštího roku vznikne nová firma ČEZ Korporátní služby. Týdeník Euro má informace, že změna názvu a sídla společnosti je už zapsána v obchodním rejstříku. Nová společnost vzniká na základech firmy ČEZ Správa majetku, která zanikne. Korporátní služby zastřeší i účetnictví, personální služby, dopravní služby, podatelny a správu majetku pro mateřskou Skupinu ČEZ. „Nové uspořádání by mělo přinést roční úspory ve výši 170 milionů korun,“ vysvětluje mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Mnohem zásadnější změny se spustí příští rok. Vedení koncernu odsouhlasilo, že od začátku července do konce listopadu sloučí tři divize, ČEZ Distribuce, ČEZ Měření a ČEZ Logistika do jedné firmy: ČEZ Distribuční služby.