Nová Škoda Snowman se údajně bude jmenovat Kodiak

Možná podoba SUV Škoda Snowman

Možná podoba SUV Škoda Snowman Zdroj: Theophiluschin.com

Škoda připravuje své nové SUV už delší dobu a delší dobu se také vedou různé spekulace na téma, co všechno tento automobil přinese. Dosud byl chystaný vůz označován jako Snowman, ale finální jméno údajně bude zcela jiné. Snowman se totiž má jmenovat Kodiak.

S touto zprávou přišel německý Autobild a přidal ještě několik dalších faktických údajů. Kodiak vyjede na základech nového Volkswagenu Tiguan, měl by být ale o něco větší. Díky tomu si budou také zákazníci moci vybrat mezi pětimístnou a sedmimístnou variantou.

V nabídce motorizací se zájemci mohou těšit na benzinové jednotky 1.4 TSI (110 kW/150 k) a dvě verze čtyřválce 2.0 TSI o výkonu 132 kW (180 k) nebo 162 kW (220 k). V případě dieselů slibují informace německého Autobildu dvoulitrové TDI naladěné na 110 kW (150 k) nebo 135 kW (184 k).

Jak to nakonec s názvem nového SUV značky Škoda bude, na to si ale musíme ještě počkat. Původní předpoklady slibovaly premiéru na autosalonu v Ženevě, nejnovější zprávy ale uvádějí představení až na podzimním autosalonu v Paříži.

Článek vyšel na serveru Autorevue.cz.