Ombudsman ČEZ má plné ruce práce

ČEZ

ČEZ Zdroj: profimedia.cz

Na ombudsmana ČEZ se obrací stále více nespokojených klientů. V prvním pololetí řešil 402 podnětů, což představuje meziroční nárůst o 85 procent. Stanovisko ve prospěch zákazníka vydal zatím pouze ve 40 případech. Nejčastější stížnosti se týkaly reklamace měření, smluvních záležitostí a reklamací záloh a plateb.

Za celý loňský rok dorazilo na stůl ombudsmana 518 podání. Při současném tempu se toto číslo letos vyrovná nejspíš už během letních prázdnin. „Stoupající zájem zákazníků je za tři roky našeho fungování kontinuální. Přičítám jej lepší informovanosti a širšímu povědomí klientů se službami, které jim poskytujeme,“ řekl ombudsman Josef Sedlák.

Největší množství podání se letos týkalo reklamací měření (14 procent), majetkoprávních vztahů a smluvních záležitostí (po 7 procentech). Nejvíc přijatých podnětů bylo zaznamenáno ve středních Čechách (110) a východních Čechách (50), nejčastěji zákazníci s ombudsmanem komunikovali prostřednictvím webu (230 podnětů).

Daniel Beneš: ČEZ má scénář, jak se obejít bez uhlí od Tykače

Ombudsman se zabývá stížnostmi zákazníků, kteří neuspěli s reklamací u příslušné společnosti skupiny ČEZ. Je zcela nezávislý na dceřiných firmách ČEZ, podřízen je přímo generálnímu řediteli.