Tesla má opět problém s výrobní kapacitou, nestíhá dodávat „domácí baterie“

Tesla Powerwall 2

Tesla Powerwall 2 Zdroj: Profimedia

Tesla Powerwall
Elon Musk
Elon Musk
4
Fotogalerie

Společnost Tesla nezvládá uspokojovat poptávku po svých domácích bateriových panelech Powerwall. Podle zakladatele Elona Muska musela upřít pozornost k autobateriím, zákazníci si ale stále mohou objednávat domácí baterie přímo z jejího webu, píše server CNBC.

Podle studie, kterou publikovaly organizace EnergySage a Severoamerická rada certifikovaných dodavatelů energie, má k dispozici baterie Powerwall pouze 12 procent instalatérů solárních panelů ve Spojených státech. Vyžaduje je přitom až 55 procent zákazníků, kteří si domácí baterie pořizují.

Tesla doporučuje, aby měl každý dům o rozloze 200 metrů čtverečních alespoň dvě baterie Powerwall, které vyjdou před instalací na 14 500 dolarů.

Zákazníci si baterie sice mohou za 500 dolarů zarezervovat přímo na oficiálních stránkách Tesly, v ceně ale není montáž zařízení. Tyto služby si musejí klienti obstarat sami.

Šéf Tesly Elon Musk situaci vysvětlil při lednovém oznamování výsledků za čtvrtý kvartál. Firma se podle něj musela více soustředit na automobilový průmysl. Právě v tomto segmentu přitom měla Tesla problém dostát svým výrobním plánům, a uspokojit tak poptávku. Výrobní linky, které původně vyráběly Powerwall, se tedy přeorientovaly na autobaterie.

Systém Powerwall představil Elon Musk v dubnu 2015. Jedná se o baterie pro uskladnění energie ze solárních elektráren, které mohou sloužit i jako záloha pro případ výpadků elektřiny.