Volkswagen zavalily žádosti stážistů ze Španělska a Portugalska

Volkswagen

Volkswagen Zdroj: ctk

Perspektivní zaměstnání hledají v Německu tisíce absolventů ze Španělska a Portugalska. Německý automobilový koncern Volkswagen tak zaplavily tisíce žádostí o stáž. Přihlášek je 36 krát víc, než může koncern přijmout.

Na zhruba stovku volných míst v programu pro absolventy ze Španělska a Portugalska se podle personálního ředitele VW Horsta Neumanna přihlásilo 3600 uchazečů. Španělsko i Portugalsko se nyní potýká s vysokou nezaměstnaností mládeže. V Portugalsku míra nezaměstnanosti ve věkové kategorii do 25 let v listopadu činila téměř 39 procent a ve Španělsku dokonce 56,5 procenta.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě. Koncern koncem loňského roku uvedl, že počet jeho zaměstnanců za uplynulých pět let stoupl o 70 procent na zhruba 550 tisíc lidí.

Automobilka od roku 2007 vytvořila zhruba 100 tisíc nových pracovních míst. Dalších 125 tisíc zaměstnanců získala integrací nových aktivit, například převzetím firem MAN a Porsche.