Z vedení ČEZ odchází šéf elektráren Hlavinka

Vladimír Hlavinka

Vladimír Hlavinka Zdroj: E15 Anna Vackova

Člen představenstva energetické společnosti ČEZ a ředitel její divize výroba Vladimír Hlavinka ke konci ledna opustí obě tyto funkce. Hlavinka bude podle něj nadále ve společnosti působit jako poradce generálního ředitele Daniela Beneše. Uvedl to mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Šestačtyřicetiletý Hlavinka ke svému odchodu uvedl, že se podařilo naplnit dlouhodobé strategické plány elektráren. „Jaderné elektrárny ČEZ po investičních akcích dosahují rekordních výrob a daří se plnit strategické iniciativy Bezpečně 15 terawatthodin pro Temelín a 16 terawatthodin pro Dukovany.

Probíhající komplexní obnovou elektrárny Prunéřov je završen projekt obnovy uhelných elektráren ČEZ, který začal před šesti lety,“ řekl Hlavinka. Jméno Hlavinkova nástupce v čele divize ČEZ zatím nezveřejnil, oznámit ho chce do konce ledna.
Podle generálního ředitele Beneše je divize výroba stabilizována a má zavedený systém řízení. „Jsou rozběhnuty rozvojové projekty jak u jaderných, tak i klasických elektráren,“ dodal.

Hlavinka působil v ČEZ v letech 1991 až 2000. Do společnosti se vrátil v roce 2006, kdy zastával funkci ředitele úseku elektráren a zároveň působil jako ředitel Jaderné elektrárny Temelín. Členem představenstva a ředitelem divize výroba se stal na počátku roku 2008.