Central Group hlásí rekordní rok. Prodala byty za pět miliard

Central Group

Central Group

Projekt Rezidence Central Plaza v Praze 3 firmy Central Group
Nové Pitkovice, Central Group
Nademlejnská, Central Group
4
Fotogalerie

Developerská firma Central Group letos prodá téměř 1250 nových bytů za pět miliard korun. Počet je meziročně o čtvrtinu vyšší, hodnota prodaných bytů vzrostla o 40 procent. Z developerů, které ČTK oslovila, je to největší počet. Celkově by letos developeři měli v Praze prodat zhruba 6500 bytů, meziročně o pět procent více.

"K letošnímu úspěchu přispěla především bohatá nabídka v podstatě po celé Praze. S výjimkou Prahy 1 jsme letos byty nabízeli ve všech ostatních pražských obvodech. Stavíme byty všech kategorií, od středního segmentu přes nadstandard až po prémiové byty v luxusních lokalitách," sdělil majitel firmy Central Group Dušan Kunovský.

Nejvíce bytů společnost prodala v rodinném projektu Letňanské zahrady a ve vůbec největším bytovém domě v Česku, letos zkolaudované Residenci Garden Towers v Praze na Žižkově. Z dražších projektů šlo například o Rezidenci Park Nikolajka a Rezidenci U Muzea.

"Letošní rok byl zřejmě nejúspěšnější v historii firmy. Růst je rekordní a navíc se podařilo uzavřít dosud největší akvizici pozemků severně od Nákladového nádraží Žižkov," doplnil Kunovský. Central Group působí prakticky výhradně na pražském trhu od roku 1994. Podle Kunovského má nakoupeny pozemky pro výstavbu 15 tisíc nových bytů.

Podle nejčastějšího odhadu developerských firem se letos v hlavním městě prodá zhruba 6500 nových bytů, meziročně o pět procent více. Finep odhaduje prodat asi 650 nových bytů, Trigema 150, Ekospol podobně jako Daramis 400. Oslovena byla i společnost Skanska Reality, akcie její mateřské společnosti jsou ovšem obchodovány na stockholmské burze.

"Konkrétní čísla tak můžeme uvést až na tiskové konferenci, která se uskuteční na začátku února příštího roku," dodala generální ředitelka firmy Naďa Ptáčková.