Conwert Immobilien se zbavuje českého a slovenského portfolia

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Tomas Novak, Euro

Rakouská realitní skupina Conwert Immobilien Invest se dohodla na prodeji celého svého portfolia v České republice a většiny majetku na Slovensku. Novými majiteli bude česká společnost a slovenský investor, jejich jména ale rakouská firma neuvedla. Celkový objem transakce dosahuje 48,5 milionu eur (1,3 miliardy korun).

Conwert se pro prodej svého majetku v České republice a na Slovensku rozhodl již v roce 2011 v rámci strategie, v níž chce zúžit celkové portfolio firmy a orientovat se na trhy v Německu a Rakousku, především pak na obytné nemovitosti v tamních velkých městských oblastech. Několik let se mu však nedařilo najít kupce.

V České republice firma prodává reality o rozloze přes 46 200 metrů čtverečních. Prodej by měl být dokončen do třetího čtvrtletí příštího roku. Na Slovensku jsou předmětem prodeje dvě nemovitosti v Žilině a dále pozemek v Bratislavě. Tato transakce bude pravděpodobně dokončena ještě letos.

Vývoj akcií Conwert Immobilien Invest

„Prodejem velké části našeho portfolia v České republice a na Slovensku jsme učinili velmi důležitý krok v zeštíhlování portfolia ve východní Evropě,“ uvedl v prohlášení výkonný ředitel Clemens Schneider.

Společnost Conwert, s jejímiž akciemi se obchoduje na vídeňské burze, držela ke konci letošního září v Německu a v Rakousku nemovitosti o celkové rozloze 2,4 milionu metrů čtverečních. Jejich tržní hodnota činila zhruba 2,7 miliardy eur.