Crestyl koupil od GE Real Estate poloviční podíl ve svém bytovém portfoliu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Tomas Novak/Euro

Developerská skupina Crestyl odkoupila od GE Real Estate 50procentní podíl ve svém bytovém portfoliu. Stala se tak majoritním akcionářem s podílem 73,5 procenta. Zbylých 26,5 procenta vlastní dosavadní akcionář, londýnská investiční skupina Cheyne Capital.

Účetní hodnota celého rezidenčního portfolia je přibližně 100 milionů eur (zhruba 2,7 miliardy korun), uvedl Crestyl. „Díky naší stabilitě a zázemí jsme si mohli dovolit vykoupit podíl společnosti GE Real Estate, která celosvětově své realitní investice ukončuje. Snížili jsme tak podíl zahraničních investorů a upevnili jsme naši akcionářskou strukturu,“ podotkl generální ředitel Crestylu Omar Koleilat.

Crestyl chce podle svého ředitele pokračovat v expanzi, a to nejen v oblasti bytů. „V tomto roce jsme například naše portfolio rozšířili o projekt Savarin v srdci Prahy,“ dodal Koleilat.

Mezi nejnovější bytové projekty skupiny Crestyl patří vznikající čtvrť DOCK v Praze 8 nebo Zámecké zahrady ve Vysokém Újezdu na Berounsku.

Věnuje se i administrativním budovám, které jsou součástí projektu DOCK, nebo obchodním centrům. K těm patří například Central Kladno a Central Most, ve výstavbě je Central Jablonec. Skupina Crestyl působí na českém realitním trhu od roku 1996. V současné době pracuje v Česku na projektech ve více než 15 lokalitách.