Mediální magnát Zach přilákal do Crystalu zdravotní pojišťovny

kancelářské centrum Crystal v Praze

kancelářské centrum Crystal v Praze Zdroj: crystal-prague.cz

Spolumajitel televize Prima a několika rádií Ivan Zach prorazil se svým dosud největším realitním projektem. Do nové kancelářské budovy Crystal stojící v Praze u stanice metra Želivského se mu podařilo přilákat metropolní a středočeskou centrálu Všeobecné zdravotní pojišťovny a návdavkem také sídlo Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.

Více než tři sta zaměstnanců VZP daly do pohybu rošády mezi developery. „VZP obdržela výpověď ze stávajících prostor Vinohradská 8, protože se jejich majitel rozhodl budovu zbourat,“ sdělila Dana Blahutová z tiskového oddělení pojišťovny. Současné její prostory na dohled od magistrály a Národního muzea koupila loni od ČEZ skupina HB Reavis slovenského miliardáře Ivana Chrenka.

Výši nájmu u nového domácího VZP tají. Pojišťovna ministerstva vnitra byla o něco sdílnější. „Podařilo se nám dohodnout ceny výrazně pod ceníkovým nájmem plus sedmiměsíční nájem zdarma,“ uvedla její tisková zástupkyně Hana Kadečková.

Obě pojišťovny zaplní většinu z třinácti tisíc metrů čtverečních nedávno dodělané budovy. „V současné době pracujeme na finalizaci dalších nájemních smluv. Můžeme tedy očekávat, že v nejbližší době bude budova téměř kompletně pronajata,“ dodal Václav Thoss, manažer společnosti Ges Real, realitní divize Zachova impéria.