PPF vzdala výstavbu v Hostivici, zajímá se o Berlín či Hamburk

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ppf.cz

Společnost PPF Real Estate se rozhodla odstoupit od plánované výstavby rezidenční čtvrti na okraji Hostivice u Prahy. Firma, která je součástí podnikatelského impéria Petra Kellnera, chce přesunout finanční prostředky do větších projektů. Potenciál vidí hlavně v Německu a Nizozemsku.

Developerská firma se zajímala o stavbu rezidenční čtvrti od začátku loňského roku. Stavět chtěla v části Břve, která se nachází v okolí tří rybníků na okraji Hostivice téměř u hranic Prahy. Projekt počítal s vybudováním golfové akademie, rodinných domů s většími pozemky nebo kombinovanou výstavbou rodinných domů a viladomů.

Celkem mělo vzniknout více než 200 bytů. Podle dřívějších informací firmy v nové čtvrti mělo bydlet zhruba 800 lidí. Součástí projektu měla být i obnova staré zástavby městské části Břve.

PPF Real Estate
Společnost spravuje nemovitosti a developerské projekty mezinárodní investiční skupiny PPF a dalších developerů. Nyní spravuje aktiva, která se blíží hodnotě jedné miliardy eur, tedy přes 27,6 miliardy korun. Společnost patří mezi největší subjekty na trhu v ČR a střední a východní Evropě. V současnosti zajišťuje servis pro více než 60 projektů.

Podle vyjádření PPF Real Estate velkou část jejího portfolia dosud zahrnovaly projekty v České republice a Rusku. Růstové plány skupiny však počítají s rozvojem do západní Evropy, a to zejména Nizozemska a Německa, kde nedávno společnost převzala několik administrativních a obchodních center.

„Aktuálně sledujeme několik dalších projektů. Zajímavé jsou například lokality kolem Berlína, Hamburku nebo Mnichova,“ uvedl jednatel společnosti Jiří Tošek. Proto se firma rozhodla od projektu v Hostivici odstoupit.