Realitní společnost Immofinanz hledá investory na varšavské burze

Eduard Zehetner, ředitel realitní společnosti Immofinanz

Eduard Zehetner, ředitel realitní společnosti Immofinanz Zdroj: Immofinanz

Rakouská realitní skupina Immofinanz, která podniká také v Česku, už brzy vstoupí na hlavní trh burzy ve Varšavě. Dosud se s akciemi firmy obchodovalo jen ve Vídni. Jako termín vstupu označila společnost 7. květen. Na varšavskou burzu půjdou stávající akcie skupiny, s vydáním nových cenných papírů společnost nepočítá.

Skupina na tuzemském trhu vlastní řadu kancelářských budov nebo síť obchodních parků Stop.Shop. Spolu s firmou Lordship nyní Immofinanz přestavuje v prestižní pražské ulici Na Příkopě bývalé sídlo ČSOB na obchody s módou a kanceláře. Jiné kancelářské centrum vytváří přestavbou historické budovy v Jindřišské ulici, další projekt realizuje v Jungmannově ulici.

„Vstupem na varšavskou burzu rozšiřujeme okruh potenciálních investorů. Jsme nyní na radaru nových velkých investorů a hlavní institucionální investoři získají další příležitost zvýšit své podíly v Immofinanz,“ uvedl generální ředitel skupiny Eduard Zehetner.

Realitní byznys, který Immofinanz provozuje ve střední a východní Evropě, společnosti přináší dobré výnosy. Za první tři čtvrtletí svého finančního roku 2012/13 zvýšila tržby z pronájmu nemovitostí meziročně o 13 procent na 493 milionů eur, tedy asi na 12 miliard korun. Provozní zisk (EBIT) ale firmě klesl o 36 procent na 445 milionů eur.