Vévodkyně Meghan investuje do výrobce rostlinného mléka

Meghan Markleová investovala do výrobce rostlinného mléka Clevr Blends.

Meghan Markleová investovala do výrobce rostlinného mléka Clevr Blends. Zdroj: Wikimedia

„Její (Meghanina) vášen pro to, co tvoříme, je zřejmá. Nemohla bych si představit cílenější partnerství,“ uvedla zakladatelka firmy Hannah Mendozová.
Zakladatelka startupu Clevr Blends, Hannah Mendozová.
Rostlinné mléko (ilustrační foto), může být z olejů obilovin či ořechů.
4
Fotogalerie

Meghan Markleová, vévodkyně ze Sussexu a manželka prince Harryho, investuje do startupu Clevr Blends vyrábějící instantní ovesné mléko. Navazuje tak na trend popularity rostlinných alternativ mléka. Ze světových celebrit podobně dříve jiný startup Oatly podpořila známá moderátorka Oprah Winfreyová. 

„Jsem hrdá na investici do jejich odhodlání nacházet etické přísady a tvořit produkt, který mám osobně ráda,“ uvedla Markleová. Firma Clevr Blends používá bio přísady bez geneticky modifikovaných plodin. Veškeré její obaly jsou recyklované a zároveň dále recyklovatelné.  

Vévodkyně ani zástupci Clevru výši investice nespecifikovali. „Její (Meghanina) vášen pro to, co tvoříme, je zřejmá. Nemohla bych si představit cílenější partnerství,“ uvedla zakladatelka firmy Hannah Mendozová. Vystudovaná psycholožka z kalifornské univerzity založila startup Clevr Blends v roce 2019.

Ovesné mléko je populární coby rostlinná alternativa mléčných výrobků. Prodeje v uplynulých letech rostly a v období koronavirové pandemie růst dále zrychlil. Je to tak investice do trendu zdravé výživy a ekologie.

V červenci skupina investorů včetně například známé moderátorky Oprah Winfreyové a herečky Natalie Portmanové investovala 200 milionů dolarů do firmy Oatly, která rovněž vyrábí ovesné mléko. Další značky z oblasti potravinářství daný trend berou v potaz. V létě oznámily společnosti Nestlé a Starbucks, že zvýší nabídku této kategorie produktů. Mají své místo i na českém trhu, kde mezi hlavní značky patří například Alpro.