Kvůli Muskovi „spadl“ Clubhouse. Mluvil o opici s čipem v lebce, která hraje hry, i mimozemšťanech

Autonomní řízení má převzít značnou část času, kdy lidé auta řídí, soudí Musk.

Autonomní řízení má převzít značnou část času, kdy lidé auta řídí, soudí Musk. Zdroj: Reuters

Zhruba do měsíce plánují v Neuralinku vypustit nové video. "Máme opici s bezdrátovým implantátem v lebce, která pomocí své mysli hraje hry," uvedl. Právě Neuralink pracuje na implantátech do mozku, které ho propojí ještě více s technologiemi.
Lidé se mají podle Muska na Mars za pět a půl let. Jeho následné osídlení prý sice na počátku bude těžké, ale je to záležitost udržení civilizace.
Zajímavé je i Muskovo vyjádření k seriálu The Expanse. Právě tam je mimo jiné jedním z témat terraformace Marsu a vytvoření lidské kolonie. Příběh seriálu se mu nicméně zdá až příliš fantastický.
Clubhouse funguje na principu místností, kde se sejdou lidé a debatují. O lecčem.
5
Fotogalerie

Technologický vizionář a šéf Tesly a nejbohatší muž planety Elon Musk vystoupil v debatě na sociální síti Clubhouse. Zcela vyčerpal kapacitu své místnosti, kde jej poslouchalo pět tisíc lidí. Na Marsu dle něj lidé přistanou do pěti let. Dále podpořil nejrozšířenější kryptoměnu světa bitcoin. „Fandím mu. Jsem u toho ale pozdě,“ uvedl.  

Clubhouse, který objevují vtěchto dnech i Češi, funguje na principu místností, kde se sejdou lidé a debatují. O lecčem. V noci z neděle na pondělí se do jedné z místností zapojil i Elon Musk. Mluvil o všem možném, což se od něj tak trochu asi dalo čekat. Zhruba hodinu a půl hovořil o osidlování Marsu, kryptoměnách či dopadech pandemie COVID-19. Akce byla streamována do dalších míst pro lidi, na které už nevyšlo místo včetně dalších platforem jako je třeba YouTube. Ještě v pondělí odpoledne byl pak Clubhouse plný místností, které Muskovo vystoupení interpretovali a dál rozvíjely jeho myšlenky. O čem všem a jak Musk mluvil?

O Marsu

Lidé se mají podle Muska na Mars podívat za pět a půl roku. Jeho následné osídlení prý sice na počátku bude těžké, ale je to záležitost udržení civilizace. Zajímavé je i jeho vyjádření k seriálu The Expanse. Právě tam je mimo jiné jedním z témat terraformace Marsu a vytvoření lidské kolonie. Příběh seriálu se mu zdá až příliš fantastický.

O mimozemském životě

Zatím podle Muska nebyl jediný důkaz o jeho existenci, nicméně je možné uvažovat o mimozemské technologii. Vtipkoval, že to může být třeba fotoaparát s rozlišením 500 megapixelů.

O Neuralinku

Lidé už dle něj kyborgy tak trochu jsou. Máme další vrstvu v podobě chytrých telefonů. Zmínil také science fiction seriál Altered Carbon. Ten právě propojení čipů, virtuální reality a člověka zobrazuje. Zhruba do měsíce plánují v Neuralinku vypustit nové video. „Máme opici s bezdrátovým implantátem v lebce, která pomocí své mysli hraje hry,“ uvedl. Právě Neuralink pracuje na implantátech do mozku, které ho propojí ještě více s technologiemi.

O podnikání

Pokud potřebujete slova povzbuzení, tak start-up nebudujte, radí Elon. Další firmy zatím zakládat neplánuje, soustředí se na Teslu, SpaceX a další, které založil.

O bitcoinu

„V tuto chvíli je to dobrá věc. Fandím mu. Jsem na večírku sice pozdě, ale podporuji ho,“ uvedl. Ohledně jiných kryptoměn prý moc názor nemá. 

O Tesle

Cílem je vyrábět 20 milionů aut a kamionů ročně. Autonomní řízení má převzít značnou část času, kdy lidé auta řídí. Tesla má podle něj jeden z nejsilnějších AI týmů na světě.

O vakcíně

„Přijde lavina očkování,“ řekl a zmínil firmu CureVac, která je další z těch, které na vakcíně pracovaly. Ta má být schválena v blízké době. 

O Silicon Valley

O svých začátcích v Silicon Valley uvedl, že se sám sebe ptal, zda bude sledovat, jak se před ním internet buduje, a nebo se sám zapojí. Připomeňme, že stál u rozjezdu platební brány PayPal.

Celou debatu si můžete poslechnout zde.

Mimochodem, do události se jako řečník zapojil také šéf investiční aplikace Robinhood, Vlad Tenev. Toho Musk zpovídal ohledně nedávných událostí na akciových trzích. Tenev pak vysvětloval, jak Robinhood funguje.