Motorola se snaží o návrat. Brzy uvede na trh reinkarnaci modelu Razr

Motorola Razr

Motorola Razr Zdroj: Mobilmania

Motorola Razr
Motorola Razr
Motorola Razr
Motorola Razr
Motorola Razr
11
Fotogalerie

Před patnácti lety dokázal výrobce mobilních telefonů Motorola pobláznit svět. Na trh uvedl dnes již legendární přístroj Motorola Razr V3. Fanoušci tohoto telefonu zbystřili před třemi roky, kdy Lenovo oznámil práce na nové verzi tohoto mobilu. Avšak s jedním rozdílem. Nová verze Motoroly Razr má ohebný displej. Na trh se dostane v příštím roce.

Novinka skutečně připomíná historickou předlohu – štíhlým tvarem i ikonickou „bradou“. Po rozevření véčka většinu plochy vyplňuje ohebný displej. Motorola si dala hodně záležet na komplikovaném ocelovém kloubu. Zvenku dobře vypadá, v oteřeném stavu podpírá ohyb, aby se neprohýbal pod dotykem prstů, v zavřeném stavu poskytne panelu dostatečný rádius pro ohnutí, aby se vyloženě nelámal. 

Displej má úhlopříčku 6,2", jde o pOLED s rozlišením 2 140 × 876, což značí poměr stran 21:9. V zavřeném stavu bude mít telefon skutečně kapesní rozměry 72 × 94 × 14 mm.

Ovšem i v tomto zmenšeném stavu budete mít k dispozici dotykový 2,4" gOLED displej s rozlišením 600 × 800 pix s poměrem stran 4:3. Na něm lze číst zprávy, používat Google Assistanta, pouštět hudbu nebo pořizovat selfie.

V rozloženém stavu Razr měří 72 × 172 × 6,9 mm, váží nemalých 205 gramů. Tělo je potaženo nanovrstvou, která přidává odolnost proti postříkání vodou. Tlačítko na bradě vás vezme na domovskou obrazovku Androidu, v zavřeném stavu aktivuje Google Assistanta. Také je v něm čtečka otisků prstů. 

Celý článek najdete na webu mobilmania.cz >>>