„Nesmírně inteligentní a slušný člověk.“ Lukačovič se zastal Kellnera kvůli ovládnutí Novy

Petr Kellner

Petr Kellner Zdroj: profimedia.cz

Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.
Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.
Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.
Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.
Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.
7
Fotogalerie

Miliardář Ivo Lukačovič, majitel Seznamu, reaguje na kritiku směřující na Petra Kellnera a skupinu PPF kvůli nákupu televize Nova.

„Petra Kellnera znám dobře několik let. Žije v Česku a jeho děti také. Je to nesmírně inteligentní a slušný člověk. Vyznává hodnoty svobody a demokracie. Představa, že se zábavní televize Nova, která podléhá Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, zvrhne na nějaký politický nástroj, je totálně nesmyslná,“ uvedl šéf Seznamu na svém twitterovém účtu.

Reaguje tak na kritiku, která provází akvizici CME, majitele televize Nova, Kellnerovou investiční skupinou. „PPF by měla využít stávající situace k tomu, aby jasně a jednoznačně deklarovala, že se pro ni vysílání TV Nova a dalších vlivných televizních stanic v Bulharsku, Rumunsku, Slovinsku a na Slovensku nestane nástrojem prosazování jejích obchodních, finančních a potažmo i politických zájmů nejen v Česku, ale i v dalších čtyřech evropských zemích,“ uvedl například Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Podobné obavy ale sama firma odmítá s tím, že má telekomunikační společnost O2 a televizní stanice se jí hodí do portfolia.

„Tvrzení, že nákup CME míří na ovlivňování politiky, je mylné. Při nákupu (telekomunikačního operátora) O2 také někteří psali nesmyslná obvinění, že ji kupujeme pro někoho dalšího, že přestaneme v O2 vyplácet dividendy, nebo že PPF nerozumí telco byznysu. Nic z toho nebyla pravda,“ sdělila na twitteru PPF.

Skupina se do Novy vrací po patnácti letech. V roce 2002 došlo ze strany PPF k nepřátelskému vstupu do CET 21, která tehdy držela vysílací licenci na TV Nova.