Slovenská JOJ Group koupila vlastníka kanálů CS film nebo Kinosvět

Televize Joj

Televize Joj Zdroj: Profimedia / archiv

Firma Slovenská produkčná, jež vlastní několik společností, které jsou držiteli licencí televizních stanic slovenské JOJ Group, koupila Československou filmovou společnost, do níž patří televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, WAR TV a Kinosvět a on-line videoportál Film popular. Firmy cenu nesdělily. Dokončení akvizice je podmíněné získáním potřebného souhlasu od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Placené televizní stanice CS film, CS mini a WAR TV spolu s volně dostupnou stanicí Kinosvět si v loňském čtvrtém čtvrtletí podle dat ATO-Nielsen Admosphere zapnulo denně 257 tisíc diváků starších 15 let. JOJ Group je celoslovenským televizním komerčním hráčem a zároveň působí i na českém mediálním trhu. Ve svém portfoliu má sedm televizních stanic - JOJ, PLUS, WAU, RiK, Ťuki TV, JOJ Cinema a JOJ Family a 20 internetových portálů.

"Jsme rádi, že do našeho portfolia přibudou další etablované televizní stanice. Rozšíříme tak svou nabídku o zajímavé programy, které oslovují stabilní cílové skupiny diváků v České i Slovenské republice. Těšíme se na rozvoj těchto stanic," uvedl dnes Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group a manažer skupiny pro český televizní trh.

"Jsme potěšeni, že se podařilo najít strategického partnera, který bude firmu podporovat v jejím dalším růstu a přeji novému budoucímu majiteli mnoho úspěchů," doplnil jednatel a majoritní společník Československé filmové společnosti Leoš Pohl.

JOJ Group uvedla, že na distribuci kanálů se nic nemění, budou nadále k dispozici prostřednictvím českých i slovenských operátorů. Skupina plánuje další investice do akvizicí a techniky na zkvalitnění vysílání nově zakoupených stanic, dodala.

ČSFS podle údajů ze Sbírky listin předloni zvýšila tržby o 2,5 procenta na 48,6 milionu korun. Zisk naopak klesl o půl milionu na 3,6 milionu korun. Loňské výsledky firmy prozatím nejsou k dispozici.