Babiš a Fiala se spojili proti covidu. Společně podpořili očkování třetí dávkou

Premiér v demisi Andrej Babiš a premiér Petr Fiala.

Premiér v demisi Andrej Babiš a premiér Petr Fiala. Zdroj: ČTK

Premiér Andrej Babiš vystoupil na tiskové konferenci po mimořádné schůzi vlády v demisi, která projednávala nová opatření proti šíření onemocnění covid-19 (25. 11. 2021)
2
Fotogalerie

Nový premiér Petr Fiala a premér v demisi Andrej Babiš podpořili iniciativu, která chce urychlit očkování lidí třetí dávkou vakcíny proti covidu-19. Je potřeba ukázat společnou vůli, uvedli oba premiéři na úterní tiskové koferenci.

„Chceme lidem vysvětlit, že ty vakcíny jsou bezpečné,“ řekl Babiš. „Přišel jsem na tuto netypickou tiskovou konferenci, protože jsem přesvědčen, že jsou chvíle, kdy je potřeba ukázat společnou vůli, což doba covidu je,“ řekl premiér Petr Fiala a upozornil.  „Máme zájem na tom, aby se ochránilo co nejvíce lidí a aby se co nejvíce lidí naočkovalo třetí dávkou. Vítám každou iniciativu, která to potpoří a proto jsem přišel i sem,“ vysvětlil Fiala. 

„Naše role s novým premiérem je, abychom zorganizovali nějaké fórum s odborníky, kteří řeknou, že je vakcína v pořádku a že je důležité se očkovat. Lidé se bojí, protože je tu hodně dezinformací,“ řekl Babiš. Oba zároveň uvedli, že je potřeba zvyšovat očkovací kapacity. 

Na tiskové konferenci promluvil i stomatolog z iniciativy Lékaři pomáhají lidem Radek Mounajjed nebo František Dušek, přednosta kliniky ARO 3. LF UK a FN KV. Všichni na tiskové konferenci podpořili očkování třetí dávkou. „Čím jste nemocnějsí, tím více potřebujete třetí dávku vakcíny proti koronaviru,“ řekl Dušek.

 Jak je to s 3. dávkou očkování?

Video placeholde
Aplikace třetí dávky očkování proti covidu - vše, co potřebujete vědět • Videohub