Babiš dle Vondráčka změnil názor. Již není proti jeho kandidatuře do vedení Sněmovny

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček za ANO

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček za ANO Zdroj: Profimedia.cz

Předseda hnutí ANO a premiér Andrej Babiš už údajně není proti tomu, aby se nynější předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) ucházel o post místopředsedy Sněmovny. Vondráček to uvedl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Andrej Babiš ještě v úterý uváděl, že Vondráček zřejmě nebude kandidátem ANO do vedení příští Sněmovny kvůli návštěvě prezidenta Miloše Zemana v nemocnici. Vondráček dnes dodal, že má pro kandidaturu i podporu poslaneckého klubu.

Vondráčkova návštěva u prezidenta Zemana na jednotce intenzivní péče vyvolala kritiku. Ústřední vojenská nemocnice sdělila, že kancléř prezidenta Vratislav Mynář Vondráčka za prezidentem přivedl bez vědomí ošetřujícího lékaře a distancovala se také od Vondráčkových výroků o prezidentově zdravotním stavu. Babiš pak ČT řekl, že Vondráček vůbec neměl za Zemanem chodit. "Panu premiérovi se nelíbily okolnosti té návštěvy, ale vysvětlili jsme si, že jsem ani nemohl jednat jinak," řekl dnes Vondráček televizi.

Předseda ANO tak už není podle něj proti tomu, aby Vondráček kandidoval na post místopředsedy ve vedení nové Sněmovny. "Teď si to musím rozmyslet já, jak to vidím se sebou dál," dodal Vondráček.