Becherovku zasáhla prohibice. Zastavila na dva dny výrobu

„Společnost se snažila zachovat výrobu v maximálním možném rozsahu. Proto se od minulého týdne, kdy byl zákaz prodeje alkoholu v Česku vyhlášen, výrobní kapacity soustředily na výrobu pro exportní trhy,“ uvedl výrobní ředitel Vladimír Darebník. „Jednou z možností, jak situaci řešit, by mohla být výroba produktů s nižším obsahem alkoholu. Ovšem s tím, že receptura Becherovky Original je nedotknutelná,“ dodal Darebník.
Karlovarská likérka se už obrátila prostřednictvím Evropské konfederace výrobců lihovin (CEPS) na zástupce Evropské komise se žádostí o posouzení prohibice a opatřeních vedoucích ke zmírnění celoplošného zákazu prodeje lihovin, uvedl generální ředitel likérky Anthony Schofield. Současná situace podle Schofielda nejen vážně ohrožuje export, ale také poškozuje pověst ČR v zahraničí.
Becherovka už navrhla rovněž opatření, která by měla předcházet obdobným případům. A to například snížení maximálního objemu spotřebitelského balení lihovin na tři litry, zavedení povinných registračních pokladen v gastronomii nebo trvalý celní dohled u všech výrobců lihu a lihovin.