Cenu za úspěch ve Francii dostala česká gastrofirma i výrobce skleněných pláštů budov

Vyhlášení cen v oblasti česko-francouzské spolupráce.

Vyhlášení cen v oblasti česko-francouzské spolupráce. Zdroj: FČOK

Vyhlášení cen v oblasti česko-francouzské spolupráce.
Vyhlášení cen v oblasti česko-francouzské spolupráce.
3
Fotogalerie

Francouzsko-česká obchodní komora ocenila čtyři společnosti, které uspěly na zahraničním trhu. Cílem cen je podpořit obchod mezi Českem a Francií. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže odstartovalo Týden Francie v Praze.

Za technologické inovace ve svém pražském výzkumném a vývojovém centru byla oceněna francouzská firma Valeo. Laureátem v kategorii Podnikatelský inkubátor MSP se stala společnost Chambrelan. Jde o výrobce průmyslového lineárního vedení z Le Havru, který z Česka expanduje na další trhy.

Třetí kategorie ocenila úspěch českých menších podniků ve Francii. Zvítězil v ní výrobce profesionálního gastrozařízení RM gastro. V kategorie Český design ve Francii triumfovala společnost Sipral, přední český dodavatel obvodových plášťů budov ze skla a lehkých kovů, který spolupracuje například se značkou Louis Vuitton.

Udělení cen souvisí se začátkem Týdne Francie. Čtvrtý ročník má heslo Poznejte Francii zblízka: ekonomika, kultura a gastronomie. V Praze se budou různé akce s touto tematikou konat až do konce příštího týdne. „Francie může být zdrojem inspirace v oblasti infrastruktury – dopravní nebo legislativní a také lidské pro oblast školství a vzdělávání. Dobrým příkladem je francouzský kariérní řád,“ uvedl Constantin Kinský, předseda Francouzsko-české obchodní komory.