Ceny pohonných hmot překonaly další maxima

benzin

benzin Zdroj: profimedia.cz

Ceny pohonných hmot překonaly další hranici a opět stouply vzhůru, nejprodávanější benzin Natural 95 se prodával u čerpacích stanic průměrně za 38,17 koruny za litr, tedy o 13 haléřů dráž než minulý týden.

O stejnou částku podražila také nafta, kterou mohli koupit řidiči za 37,17 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje. Ceny táhne vzhůru zdražování ropy na světových trzích. Situaci nepomáhá ani koruna, která ztrácí a k dolaru se pohybuje okolo 20korunové hranice.

Nejdráž Natural 95 pořídili motoristé v hlavním městě, do peněženek museli v průměru sáhnout po částce 38,85 koruny za litr, nafta je stála 37,80 koruny za litr. Nejnižší ceny naopak byly v Ústeckém kraji, Natural 95 zde stál průměrně 37,58 koruny za litr a nafta 36,58.

:

Podle analytika společnosti Akcenta Miroslava Nováka se trend zdražování pohonných hmot zřejmě nezastaví. „Hodně napoví září, kdy jsou očekávána důležitá hospodářko-politická rozhodnutí klíčových globálních institucí,“ dodal již dříve Novák.