Co týden dá: Praha si zahraje na povodeň a přivítá obří airbus

Airbus A380 přelétá letiště v Le Bourget. Svého hlavního konkurenta,
americký Boeing, evropský konstruktér suverénně porazil v počtu dojednaných
objednávek

Airbus A380 přelétá letiště v Le Bourget. Svého hlavního konkurenta, americký Boeing, evropský konstruktér suverénně porazil v počtu dojednaných objednávek Zdroj: reuters

Španělský premiér José Luis Zapatero dnes rozpustí parlament před předčasnými volbami, které se mají konat 20. listopadu.

úterý

Na schůzi sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost budou poslanci jednat o bezpečnostní situaci na letišti v Ruzyni. Schůze by se měl zúčastnit ministr vnitra Jan Kubice, ministr dopravy Pavel Dobeš a ředitel letiště Ruzyně.

středa

V počítačové herně Battle-Zone proběhne finále soutěže v počítačových hrách, jehož vítězové pojedou na turnaj Electronic Sports World Cup, který je považován za mistrovství světa v počítačových hrách a bude se konat v říjnu v Paříži.

čtvrtek

V sídle společnosti se koná mimořádná valná hromada Pojišťovny České spořitelny, Vienna Insurance Group. Na programu je změna stanov společnosti.

pátek

Na Slovensku končí analogové televizní vysílání.

sobota

Praha zažije velké protipovodňové cvičení, které vyzkouší funkčnost mobilních zábran od Libeňského mostu po Stromovku.

neděle

Většina leteckých fandů si nebude muset brát dovolenou, aby byli u přistání největšího dopravního letadla světa – Airbusu A380 – na ruzyňském letišti. Impozantní stroj by měl přiletět právě první říjnovou neděli ráno.