Co týden dá: Ukrajina začne stavět nový sarkofág nad černobylskou elektrárnou

Černobyl

Černobyl Zdroj: ctk

Ve čtvrtek, v den, na který připadá 26. výročí černobylské jaderné havárie, začne Ukrajina budovat nový kryt zničeného reaktoru elektrárny.

pondělí

V Reykjavíku se dnes očekává verdikt soudu s bývalým islandským premiérem Geirem Haardem, který čelí obviněním ze zhroucení finančního systému v zemi v roce 2008.

úterý

Ve Špindlerově Mlýně se koná plenární zasedání České biskupské konference, kterému bude předsedat kardinál Dominik Duka.

středa

Ve Veletržním paláci v Praze, přesněji v podzemí moderních sbírek Národní galerie, začíná třetí ročník dvoudenního mezinárodního festivalu reklamy PIAF. Výsledky soutěže vyhlásí pořadatelé tamtéž 26. dubna na slavnostním večeru.

pátek

Účinnosti nabývá část novely zákona o rejstříku trestů, podle níž budou Češi odsouzení ve státech Evropské unie nově dostávat zápis do rejstříku trestů v České republice.

sobota

Ráno se veřejnosti otevírá vojenský prostor Libavá. Cyklisté i pěší turisté sem mohou vyrazit během akce s názvem Bílý kámen.

neděle

Společným tanečním happeningem na piazzettě Národního divadla začnou oslavy Mezinárodního dne tance. Do akce se kromě Prahy zapojí dalších 28 českých a moravských měst.