Co týden dá: V Polsku budou volby, v Praze Bollywood

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Ve čtvrtek začíná devátý ročník festivalu bollywoodského filmu. Indický festival, jejž hostí pražská kina Světozor a Evald, potrvá do neděle 9. října.

pondělí

Ministerstvo financí začne přijímat objednávky na pilotní emisi státních dluhopisů pro občany. Dluhopisy bude možné objednávat do 1. listopadu, vydány budou 11. listopadu.

úterý

V pražském Hotelu Diplomat se uskuteční čtvrtý prezentační veletrh firem z oblasti reklamy, marketingu a polygrafie Svět reklamy Praha. Součástí programu budou i přednášky z oboru.

středa

Společnost Air France začíná provozovat letecké spojení mezi Prahou a Marseille.

pátek

V Los Angeles začíná dvoudenní aukce kovbojských klobouků, koňských sedel a kostýmů z pozůstalosti hollywoodského westernového herce Johna Wayna.

sobota

Bude slavnostně vysvěcen břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha. Bude možné ochutnat dvanáctku Benedictus při příležitosti břevnovské poutě. Pivovar bude své sudové pivo dodávat především do břevnovských restaurací.

neděle

V Polsku se konají volby do Sejmu (dolní komory parlamentu) a Senátu. Volební místnosti se otevřou v sedm hodin ráno a volby skončí ve 21 hodin.