Co týden dá: V Praze bude mimozemský kongres

Velká Británie a Severní Irsko v noci (v dálce je vidět polární záři – auru borealis)

Velká Británie a Severní Irsko v noci (v dálce je vidět polární záři – auru borealis) Zdroj: Profimedia.cz

V sobotu v Centru Vltavská začíná Mezinárodní kongres o mimozemské přítomnosti na Zemi, který pořádá občanské sdružení Goscha. Akce končí v neděli.

pondělí

Nový ruský prezident Vladimir Putin, zvolený 4. března, tentokrát na šest let, přebírá svůj úřad.

úterý

Při příležitosti oslav 67. výročí konce druhé světové války se koná den otevřených dveří v Černínském paláci na Loretánském náměstí v Praze. Návštěvníci budou moci nahlédnout do nejzajímavějších a nejcennějších prostorů paláce, včetně bytu Jana Masaryka a zahrady. V 17.00 hodin proběhne koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers v zahradě Černínského paláce.

středa

V Kaiserštejnském paláci v Praze se koná konference Konkurenceschopnost a růst. Uspořádána je v rámci Evropských dnů a organizuje ji Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR.

čtvrtek

Na půdě Českého vysokého učení technického v Praze bude přednášet americký fyzik a nositel Nobelovy ceny za práce v oboru slabých interakcí Sheldon Glashow. Vědec bude mluvit na téma: Vyvíjí se věda náhodně, nebo podle promyšleného plánu? Následně bude Sheldon Glashow hovořit na tiskové konferenci o vědeckých objevech a jejich vlivu na byznys.

pátek

V pražském Rudolfinu vystoupí americký kytarista a skladatel Al Di Meola. Doprovodí ho kubánský jazzový pianista Gonzalo Rubalcaba.

neděle

Ve Vodňanech (Strakonicko) začínají 22. vodňanské rybářské dny. Končí 19. května.