Dobrá adresa

zápisník, Štěpán Bruner

zápisník, Štěpán Bruner Zdroj: E15

Doněčtí separatisté si v Ostravě otevřou zastupitelskou kancelář. Omšelý činžák na Sokolské třídě sdílí s prodejcem elektroniky a trafikou U Cézara. Ta se může pochlubit tím, že patří k vybraným prodejcům časopisu Psí kusy. Jak výstižné. Sídlo pak mají ve stejném skladu jako obchodník s lihovinami. Opravdu tenhle spolek, protože tím podle českého práva je, usiluje o to, aby ho někdo bral vážně?

Článek „Hitler je gentleman“ nikdy nevyšel, potvrdil odvolací soud. Prezident Miloš Zeman ale navzdory všem důkazům trvá na tom, že ho četl. Z toho vyplývají pouze dva možné závěry – buď je hlava státu usvědčený lhář, nebo mu již zdraví neslouží tak, jak je pro výkon jeho funkce nezbytné. Tak jako tak má člověk se špetkou cti na jeho místě jedinou možnost – odejít.

Předvolební gulášek už je zjevně pasé. Zatímco předseda ANO Andrej Babiš slavil úspěch s koblihami, jeho vládní kolega z ČSSD Jan Mládek zkouší v senátní kampani štěstí s růžemi. Pomineme-li odpuzující oranžovorůžovou barvu, kterou květům nadiktoval grafický manuál socialistů, jeví se jeho volba prezentu jako nevhodná i v dalším ohledu. Pan ministr se totiž dobrovolně diskvalifikoval u části voličů. Růže se podle jinak dobrého zvyku rozdávají pouze dámám.