Festival SOUNDTRACK Poděbrady rozezní malebné středočeské lázně filmovými melodiemi

Festival nabídne také vizuální podívanou.

Festival nabídne také vizuální podívanou. Zdroj: SOUNDTRACK Poděbrady

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady připravil pro fanoušky filmových melodií jedinečný hudební program i spousty interaktivních zážitků.

V poděbradském světě filmu by si měl během čtyř festivalových dní a nocí najít každý to své. „Program se pohybuje od orchestru k rockovým kapelám, od pohádek k videohře, od Kolji k agentu 007,“ nastínila širokou škálu festivalu dramaturgyně Karla Sluková.

Festival slavnostně zahájí ve čtvrtek 31. 8. skupina Čechomor historickou premiérou skladeb z filmu Rok ďábla. Další dny přinesou světové premiéry koncertů nejznámějších melodií Ondřeje Soukupa a unikátního soundtracku k hernímu hitu Kingdom Come: Deliverance.

Francouzská legenda i zábava pro děti

Se svou audiovizuální show přijíždí do Poděbrad jeden z nejznámějších francouzských hudebních skladatelů Eric Serra. Ten přenese návštěvníky do světa sci-fi a napětí s hity z filmů James Bond: Zlaté oko, Pátý element a dalších.

Taneční show v choreografii Jana Ondera, připravená speciálně pro SOUNDTRACK, provede diváky melodiemi ze slavných filmů. Originálním příběhem se protančí oblíbené osobnosti z pořadu StarDance, Jan Onder, Dana Batulková, Kateřina Baďurová a profesionální tanečníci Michal Padevět, Veronika Lálová a Marek Zelinka.

Děti a milovníky pohádek jistě potěší unikátní promítání filmu Ať žijí duchové a také projekce pohádky S čerty nejsou žerty se symfonickým orchestrem, který interpretuje oblíbený soundtrack Jaroslava Uhlíře.

Program festivalu SOUNDTRACK Poděbrady.Program festivalu SOUNDTRACK Poděbrady. | SOUNDTRACK Poděbrady

Půlnoční Vivaldiano a každý večer jiný DJ

Tradicí festivalu je sobotní koncert před půlnocí, který je pro návštěvníky festivalu zdarma. Letos jím bude dechberoucí show Vivaldianno. Barokní hudba s art-rockovým zvukem, moderním tancem a velkoplošnou animací na poděbradský zámek.

Každý večer program vyvrcholí taneční afterparty s předními českými DJs. Vystoupí DJ Michael Burian, DJ Ondray, DJ Lucca, DJ Ladida, Red Bull Music 3style Showcase a hvězdné britské duo Addictive TV, které jedinečným způsobem propojuje videa se zvukovými samply.

Doprovodný program v lázeňském parku nabídne návštěvníkům zdarma další koncerty v rámci Metro stage a ČEZ stage, kde zahrají špičky tuzemské hudební scény - David Koller, Aneta Langerová, Emma Smetana, Ondřej Gregor Brzobohatý a další. Navštívit bude možné taky kinobus, virtuální realitu, výstavy, workshopy, tančírnu, cooking show a sportovní aktivity.

Více informací najdete na oficiálních stránkách festivalu
Video program naleznete zde.