Fortuna udělala první krok do hokeje. Uzavřela smlouvu s Mountfield HK

Utkání 28. kola hokejové extraligy mezi Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha, hrané 7. prosince v Hradci Králové. Zleva Petr Kumstát ze Sparty a Martin Pláněk z Hradce Králové.

Utkání 28. kola hokejové extraligy mezi Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha, hrané 7. prosince v Hradci Králové. Zleva Petr Kumstát ze Sparty a Martin Pláněk z Hradce Králové. Zdroj: CTK

Společnost Fortuna Entertainment Group, největší středoevropský provozovatel kurzových sázek, vykročila do hokejového prostředí. Uzavřela smlouvu o spolupráci s hokejovým klubem Mounfield Hradec Králové. Hokejový zimní stadion v Hradci Králové tak ponese od 1. ledna jméno Fortuna Aréna. Cenu kontraktu, který je uzavřen na dva a půl roku s opcí, partneři nezveřejnili.

„Jednání o partnerovi pro nový název haly probíhala delší dobu a uzavření této dohody je nejviditelnějším výsledkem současné finanční stabilizace klubu,“ řekl prezident klubu Mountfiel dHK Miroslav Schön.

„Je to naše první vlaštovka do hokejového sportu, jinak jsme dlouhodobě a pevně spjatí s fotbalem. Ale nebude poslední. V současnosti finišujeme s jednáním ohledně sponzoringu hokejového mistrovství světa 2015, které se na jaře bude konat v České republice. Měli bychom se stát jedním z hlavních lokálních partnerů,“ přidal komentář Marek Dospiva, spolumajitel finanční skupiny Penta, která je majoritním akcionářem Fortuny. Hodnotu kontraktu ani Dospiva přesně nevyčíslil, pouze upřesnil, že se jedná o částku v řádech milionů.

Návštěvníci Fortuna Arény s kapacitou 6890 diváků nově objeví přímo v hale stánek sázkové kanceláře Fortuna, kde si budou moci vybrat ze širokého spektra příležitostí. „Sázkou ve Fortuně tak fanoušci podpoří přímo klub. Ve smlouvě existuje i motivační prvek, tedy jak se bude Fortuně na našem stadionu ekonomicky dařit. I na tom záleží prodloužení opce, ale předpokládáme, že naše spolupráce bude dlouhodobá,“ zdůraznil prezident hradeckého klubu Schön.

O2 Arena to nebude

Zástupci Fortuny současně naznačili, že hradecká Fortuna Arena nebude jediným stadionem, který v Česku v budoucnu ponese tento název. V současnosti se spekuluje o změně názvu pražské O2 Areny. Nabízí se tedy otázka, zda Fortuna nemíří sem. „Ne tyto spekulace mohu vyvrátit,“ řekl k tomu Dospiva. „Snad jen, že to nebude stadion hokejový. Více to zatím komentovat nebudeme,“ podotkl marktengový ředitel Penty Zdeněk Lang.

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group letos za tři čtvrtletí vzrostl meziročně hrubý provozní zisk o 21,1 procenta na 22 milionů eur, zhruba 612 milionů korun. Loni hospodařila s čistým ziskem 15,6 milionu eur (426 milionů korun), což byl meziroční růst o 26,4 procenta. Celková výše přijatých sázek loni meziročně vzrostla o 21,2 procenta na 567,2 milionu eur (15,5 miliardy korun). S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze.

Mounfield Hradec Králové je aktuálně po 28. kole extraligy na 7. místě s 41 bodem. Sportovním cílem pro letošní sezonu je minimálně postup do play off.

Petr Bříza: Ve světě nikdo neví, co jsou Pardubice