Jančura přes supertajně vedený tendr vybírá nového šéfa

Radim Jančura

Radim Jančura Zdroj: Jiri Slama, Sedmicka

Svého šéfa si vybereme v klidu.Tak by se dal charakterizovat přístup Student Agency k výběrovému řízení na nového generálního ředitele. Toto téma nijak kromě inzerce nekomunikujeme, odpověděl E15.cz k dotazu na podrobnosti k tendru mluvčí firmy Pavel Halla. Současně potvrdil, že další informací pro veřejnost bude až jméno nového generálního ředitele.

Halla ponechal bez odpovědi i otázku, kdy na post nový generální ředitel či ředitelka nastoupí. Slovo ředitelka je zcela na místě, protože nejvyšší manažerskou pozici v Jančurově firmě nyní zastává žena.

Martina Blahová, která patří mezi nejvlivnější ženy v dopravním byznysu, společnost vede od roku 2010. Proč úspěšná manažerka odchází? Z ryze pragmatických důvodů. „Martina Blahová jde na mateřskou dovolenou. Po návratu bude dělat šéfku kontrolingu mých firem,“ řekl Jančura serveru iHNed.cz.

„Budeme hledat tak dlouho, až najdeme toho nejlepšího generálního ředitele, který nám pomůže nejen k vyšším výkonům – což je obrat a zisk. Ale hlavně bude svou práci vnímat jako prostředek ke změně poměrů v naší krásné, ale stále nešťastné zemi,“ popsal serveru Jančura svou představu o šéfovi Student Agency.

Mění se i forma společnosti

Personální změna na TOP manažerském postu není jedinou novinkou. Dopravní podnikatel Radim Jančura totiž aktuálně od základu mění strukturu svých firem. Už loni na podzim založil zastřešující akciovou společnost Student Agency holding, nyní mění právní formu své zřejmě nejznámější firmy Student Agency.

Dosud je společností s ručením omezeným, od 1. srpna bude komanditní společností. „Dělává se to z daňových důvodů, relativně obvyklý model je to v Německu a Rakousku. U českých firem je ale takový postup poměrně výjimečný,“ uvedl pro deník E15 advokát Stanislav Servus.

Podle mluvčího Pavla Hally změna souvisí s budováním „moderního holdingového uspořádání“. „Umožní to efektivnější a ekonomičtější hospodaření skupiny. Díky konsolidaci zisku holdingu pak umožní realizaci dalších nových projektů,“ uvedl Halla. V komanditní společnosti si Jančura ponechá veškerý vliv.

Radim Jančura: Jsme připraveni odkoupit pendolina Českých drah