Konec těžby na Družbě a starých žárovek

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Společnost Heineken pořádá dnes na chmelnici v katastru Kozlovic u Úštěku na Litoměřicku vlastnoruční česání chmele jako za „starých časů“. Načesané zelené zlato z chmelnic polabské historické vsi pak bude použito k výrobě vánočního speciálu.

úterý

U Obvodního soudu pro Prahu 2 proběhne hlavní líčení v případu herce a producenta Jiřího Pomeje. Podle žalobců způsobil Státnímu fondu na podporu a rozvoj české kinematografie v souvislosti s filmem Andělská tvář škodu zhruba 5,5 milionu korun, viní ho z poškozování věřitele.

středa

Společnost Sokolovská uhelná by v tento den měla definitivně ukončit těžbu hnědého uhlí v povrchovém lomu Družba. Dobývání hnědého uhlí v tomto prostoru tak končí po dlouhých 122 letech.

čtvrtek

Od tohoto dne – v rámci stahování neúsporných žárovek z trhu EU – už nebudou moci výrobci a dovozci dodávat na trh klasické žárovky o příkonu 60 W.

pátek

V Berlíně začíná 51. ročník mezinárodního veletrhu spotřební elektroniky. Největší veletrh svého druhu v Evropě potrvá do 7. září.

sobota

Na letišti v Hradci Králové se odehraje už 18. letecká show CIAF. Akce pokračuje i v neděli.

neděle

Al Pacino obdrží na 68. benátském filmovém festivalu režisérskou cenu Jaeger-LeCoultre Glory. Hollywoodský herec je krom jiného „úžasný režisér, jehož cenná a originální zkušenost obohacuje svět soudobého filmu“, konstatovalo vedení nejstaršího filmového festivalu světa.