Natland dá stovky milionů do realit. Bude stavět nedaleko golfu ve Zbraslavi

Vizualizace developerského projektu investiční skupiny Natland v Lipencích u Prahy.

Vizualizace developerského projektu investiční skupiny Natland v Lipencích u Prahy. Zdroj: Natland

Vizualizace developerského projektu investiční skupiny Natland na Žižkově.
2
Fotogalerie

Ještě letos začne v území mezi Vltavou a Berounkou na jih od Prahy výstavba nového rezidenčního projektu. Investiční skupina Natland tím rozšiřuje byznys v lokalitě, kde má velké golfové hřiště.

Investiční skupina Natland se po dokončovaném realitním projektu v Praze-Čakovicích pouští do dalšího developerského projektu. V Lipencích jižně od Prahy postaví přes čtyřicet bytů a devatenáct řadových rodinných domů. Natland projekt koupil od skupiny britských privátních investorů.  

„Investice bude tři sta až čtyři sta milionů korun. Zahájení stavby plánujeme na letošní květen,“ řekla na dotaz deníku E15 partnerka v investiční skupině Natland Jana Sečkářová, která ve firmě šéfuje developerské výstavbě.

Developer v současnosti s místní radnicí vede debaty o využití dalších volných prostranství v Lipencích pro volný čas. Natland nedaleko Lipenců vlastní velké golfové hřiště v Zbraslavi nazvané Prague City Golf.

Průměrná cena bytů v projektu bude 65 tisíc korun za metr čtvereční včetně daně z přidané hodnoty. Cena prodaného bytu v metropoli loni ve třetím čtvrtletí podle poradenské společnosti Deloitte a projektu CenovaMapa.org nebyla v průměru daleko od 67 tisíc korun za čtvereční metr. Z dat Českého statistického úřadu vyplývá, že ceny nových i starších bytů v hlavním městě stále rostou dvouciferným tempem.

Kromě Lipencí bude Natland stavět malý projekt rovněž na Žižkově nedaleko lokality Židovské pece. V dosavadní proluce vyroste nový dům s osmi byty.

Dosavadní největší developerský projekt Natlandu je v Čakovicích. Výstavbu areálu o více než sedmi stech bytech skupina v současnosti finišuje. Zvažuje další stavby v blízkém okolí. V minulosti měl Natland bytový projekt také v Praze 5 nedaleko lokality Vidoule. Prodal ho však ještě před výstavbou skupině KKCG.