Nečas jedná o práci v CEVRO Institutu. Šéfovat mu má Vondra

Petr Nečas, Alexandr Vondra

Petr Nečas, Alexandr Vondra Zdroj: ctk

Na kolbišti bývalých politických premiantů se schyluje k pikantní výměně. Někdejší premiér a předseda ODS Petr Nečas jedná o získání práce v Centru transatlantických vztahů, které zřizuje vysoká škola CEVRO Institut. Centrum má vést bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS).

„Petr Nečas by měl začít spolupracovat v rámci Centra transatlantických vztahů, což je jedno z našich odborných center, které se zabývá zejména bezpečnostními, ale třeba i ekonomickými vztahy mezi Evropou a Spojenými státy a pozicí České republiky,“ řekl serveru Lidovky.cz, který o Nečasově ambici informoval, prorektor pro rozvoj CEVRO Institutu Ladislav Mrklas.

Někdejší premiér by měl podle Mrklase spolupracovat zejména na projektech, konferencích nebo publikační činnosti.

Nečas rezignoval na funkce předsedy vlády i ODS v polovině června v souvislosti s aférou jeho blízké spolupracovnice a partnerky Jany Nagyové.

CEVRO Institut je soukromá vysoká škola v Praze, která vznikla v roce 2006. Jejím zakladatelem je občanské sdružení CEVRO - Liberálně-konzervativní akademie. Předsedou její správní rady je někdejší dlouholetý místopředseda ODS Ivan Langer.