Nečas si vybral nového šéfporadce - Římana vystřídá Vrbík

Tomáš Vrbík

Tomáš Vrbík Zdroj: CTK

Martina Římana má v čele poradců předsedy vlády Petra Nečase vystřídat dosavadní náměstek ministra životního prostředí a někdejší poslanec Tomáš Vrbík. E15.cz to potvrdil důvěryhodný zdroj blízký Úřadu vlády. Další informace zjišťujeme.

Vrbík (1973) přišel na ministerstvo životního prostředí v roce 2010 s bývalým šéfem rezortu a místopředsedou občanských demokratů Pavlem Drobilem. Nejprve působil jako ředitel úřadu. Bývalý poslanec už dříve pozici ve státní správě zastával, v roce 2006 mu svěřil tehdejší ministr financí a pozdější odpadlík ODS Vlastimil Tlustý funkci ředitele svého kabinetu. Od roku 2007 vedl Vrbík kancelář náměstka ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví, kde se podílel především na realizaci projektů v oblasti e-governmentu.

Vrbík byl v letech 1991 až 1997 členem ODS, po „Sarajevu“ si na šest let odskočil do Unie svobody. Tu opustil v roce 2004 a poté působil jako nezařazený poslanec a hlasoval pro některé návrhy zákonů s občanskými demokraty. Nakonec se do strany vrátil a jako vedoucí politické sekce hlavní kanceláře ODS se podílel na jejích kampaních.